El nou Hospital Joan XXIII de Tarragona entrarà en funcionament el 2026

Publicat divendres 22 de Gener de 2021 13:11
  • CATSALUT
  • Andrés Tejedera
  • Hospital Joan XXIII
  • Tarragona

El nou Hospital Joan XXIII de Tarragona estarà construït a la primavera del 2025, i entrarà en funcionament el 2026. Està previst que es licitin les obres durant el segon trimestre, per començar amb els treballs previs a finals d’any. Es destinaran 170 milions d’euros i altres 50 milions per equipar-lo. Ocuparà una superfície d’uns 70.000 metres quadrats.

Ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la visita que ha fet aquest divendres a Tarragona per presentar el projecte del nou Joan XXIII. Ha manifestat que serà el vaixell insígnia al territori i que permetrà que la demarcació tingui millors serveis.

Durant la primera fase es construiran 59.000 metres quadrats destinats a la part assistencial, que és la que estarà operativa el 2026. Posteriorment, el projecte preveu la construcció d’equipaments de recerca i docència per crear un ecosistema on hi haurà lloc per la innovació.

La consellera de Salut ha explicat que es deixa enrere l’època de retallades i que l’hospital s’adaptarà als nous temps.

El director del Servei Català de Salut, Adrià Comella, ha expressat que aquest és un dels projectes més grans que estan en marxa.

A causa de la pandèmia i de problemes al subsòl de l’espai, Salut ha explicat que han aprofitat per millorar el projecte que ha estat pensat en les necessitats dels professionals sanitaris. Es preveu la contractació de més personal durant els pròxims anys.

El nou edifici tindrà un àrea d’hospitalització per a 252 pacients, bloc quirúrgic amb 14 quiròfans, el 70 % de l’hospital de dia amb 58 punts d’atenció, medicina nuclear amb 20 sales de radiodiagnòstic, gabinets, intervencionisme, admissions, magatzem general, mortuori, despatxos mèdics i sales de treball, nou accés unificat a urgències i reforma parcial de les urgències, la rambla d’unió entre edificis, l’heliport provisional que donarà pas a l’heliport definitiu situat a la coberta i la marquesina d’accés a l’edifici.

El total de superfície construïda d’aquesta primera fase és de 78.873,42 metres quadrats dels quals 53.000 metres quadrats són assistencials i, a més, una  superfície d’urbanització de 14.139,90 metres quadrats.