El nou Plaseqta s’aprovarà 'en les properes setmanes' i el màxim responsable seguirà sent el conseller d’Interior

Publicat divendres 14 de Febrer de 2020 12:49
  • Laura Casas

El nou Plaseqta s’aprovarà ‘en les properes setmanes’ i el màxim responsable seguirà sent el conseller d’Interior. Ara bé, es delegaran competències al responsable territorial que es fixi, amb tota probabilitat el delegat del Govern a Tarragona. D'altra banda, es crearà una xarxa de sensors químics per determinar quan hi ha risc per la població davant d'un possible núvol tòxic. Ho ha avançat el conseller Miquel Buch, que aquest divendres ha presidit la reunió del grup de treball de les emergències químiques al Camp de Tarragona. Davant d’alcaldes i alcaldesses i de representants de la indústria i dels sindicats ha presentat les primeres cinc mesures en que es treballa per millorar la gestió de les emergències químiques.

Es recuperarà el Plaseqta, que tindrà autonomia pròpia, es revisaran els plans de seguretat municipals, se simplificaran els criteris d’activació de les sirenes escoltant el parer dels municipis i també es reforçarà i millorarà la informació pública amb nous canals d’informació directa a la població. En aquest sentit, es vol aplicar el sistema d’enviament massiu de missatges SMS geolocalitzats.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, defensa el retorn al pla tarragoní de gestió de les emergències i diu que tindrà autonomia pròpia respecte el Plaseqcat.

Una darrera mesura passa per implementar una xarxa de sensors químics per avaluar de manera contínua i automàtica si hi ha episodis de risc per a la població. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, deixa clar que aquest sistema no monotoritzarà la qualitat de l’aire.

Interior seguirà mantenint reunions amb els agents implicats per definir tots els aspectes que configuraran el nou Plaseqta.