El Palau d'Esports es completarà, com a molt tard, a l'abril

Publicat dijous 09 de Novembre de 2017 10:38
  • Tere Ortega
  • Laura Casas

La situació política farà endarrerir entre dos i tres mesos la finalització del Palau d’Esports però s’arribarà a temps i amb marge pels Jocs Mediterranis. El nou equipament, situat a l’Anella Mediterrània, ja està construït però queda pendent la quarta i darrera fase dels treballs i que consisteix en el mobiliari interior i altres acabats. L’organització de Tarragona 2018 espera que aquesta actuació es pugui adjudicar aviat i que a l’abril, com a molt tard, ja s’hagi executat.

El tinent d’alcalde comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, ho ha explicat a Tarragona Ràdio en el transcurs d’una entrevista quan tot just s’acompleix un any de l’ajornament del certamen. Villamayor afirma que la situació és molt millor respecte la d’ara fa un any per aquestes dates perquè s’han superat els entrebancs econòmics. Diu que ara hi ha diners -aviat hi haurà notícies de l’aportació europea- i que pràcticament totes les obres estan en marxa, a un nivell d’execució d’entorn el 80% en el seu conjunt, tenint en compte totes les seus. Pel que fa a la peça principal de l’Anella, el Palau d’Esports, afirma que s’està avançant en les converses perquè la darrera fase tiri endavant, tot i la situació política convulsa.

L’equipament que aviat començarà a prendre forma és la piscina olímpica. I és que aquest dimecres es va signar el contracte per a la seva construcció. Villamayor ha explicat que la piscina i el Palau acolliran competicions prèvies als Jocs i que l’Anella es presentarà públicament amb un acte obert a la ciutadania. Abans que acabi l’any ja disposaran de l’informe de l’INEFC sobre els possibles models de gestió de les instal·lacions.

Segons Villamayor, el context polític no està afectant a l’hora de tancar nous acords amb patrocinadors privats.