Autor: Pep Escoda

Autor: Pep Escoda

El Pep Escoda més íntim es mostrarà en una publicació que espera veure la llum a la tardor

Publicat dijous 30 de Juliol de 2020 10:40
  • Laura Casas

El Pep Escoda més íntim es mostrarà en una publicació que espera veure la llum a la tardor. A ‘Estic aquí’ el fotògraf tarragoní recull algunes de les imatges que ha captat a casa seva durant el confinament. Es tracta d’un llibre que combina fotografia i lletra perquè compta amb la col·laboració de 10 escriptors i escriptores de proximitat.

Són imatges en blanc i negre fruit d’estar-se a casa amb una de les seves càmeres sempre al damunt i com a companya durant setmanes. Les plantes de la terrassa, els cargols que se les volen menjar i a qui ha perdonat la vida o estris de cuina que de cop i volta es tornen bells. Instantànies de solitud però que també dirigeixen la mirada enfora en un confinament que ha estat d’obligat compliment però que bé podria haver estat voluntari en qualsevol altre moment de la vida de l’artista.

Pep Escoda ha explicat a Tarragona Ràdio que ha après molt amb aquesta situació, especialment la capacitat d’observar les coses que ens envolten en el nostre dia a dia i que, potser, passem per alt.

A ‘Estic aquí’, que edita amb la complicitat de Xavi Argente, trobarem la part més intimista de Pep Escoda, fins i tot algun autoretrat. Cinc dones i cinc homes posen les lletres per acompanyar unes imatges molt evocadores però que en cap cas ens denoten confinament o malaltia.

Hi participen Joan Cavallé, Rosa Comes, Ferran Gerhard, Judith Espin, Isabel Ortega, Jaume Palau, Ana Gavilá, Laia Maldonado, Òscar Palazón i Francesc Valls, amb pròleg de Xavier Antich.