El perfil de positiu en coronavirus: més jove i asimptomàtic que fa uns mesos

Publicat dimarts 25 de Agost de 2020 11:38
  • Tarragona Ràdio
  • coronavirus
  • Covid-19
  • Raquel Fabregat

El tipus de pacient positiu en coronavirus és diferent al de fa uns mesos. La malaltia té un comportament més benigne perquè es diagnostiquen pacients més joves i asimptomàtics i molts casos positius no arriben a l’hospitalització.

El metge intensivista responsable de l’equip de control d’infeccions de l’hospital Santa Tecla, David Castander, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que no es pot baixar la guàrdia. L’edat mitjana de diagnòstic ha disminuït molt i no hi ha tants casos greus, però com més persones tinguin el virus més possibilitats hi ha que es compliqui.

Castander ha recordat que la covid-19 no és una infecció banal ja que diàriament hi ha qui entra a les UCI en una situació en que la seva vida està compromesa i no es tracta de persones grans. Demana solidaritat entre les persones per reduir els contagis que segueixen en augment.

Les persones que tenen una patologia prèvia o crònica tenen menys capacitat per defensar-se cosa que els fa més vulnerables, però això no treu que algunes persones sense antecedent patològic previ hagin tingut més afectació i inclús morir.

És important seguir aplicant les mesures d’higiene, tots podem ser portadors per això cal extremar el contacte, especialment si es presenta algun símptoma.