El ple aprova reclamar a la Generalitat la titularitat del Palau d'Esports

Publicat divendres 20 de Novembre de 2020 12:20
  • Tarragona Ràdio

El ple de l'Ajuntament ha aprovat instar a la Generalitat per traspassar la titularitat del palau d'Esports Catalunya. La moció l'ha defensat la popular, Elisa Vedrina, i ha rebut el vots en contra del govern (ERC i ECP) i l'abstenció de la CUP. Hi han donat suport PSC, Cs i Junts per Tarragona.
Vedrina (PP) es mostra preocupada perquè es tracta d'un equipament construit amb diners públics que continua tancada.
En nom de la CUP, Laia Estrada, diu que el Palau es convertirà en una altra 'gran runa' de la ciutat.
Dídac Nadal (JuntsxTarragona) vol que es clarifiqui si l'equipament és de la Generalitat i demana que s'obri d'una vegada per totes.
Francisco Domínguez (Cs) es pregunta si el govern municipal té capacitat per fer que la Generalitat faci el traspàs.
El conseller del PSC, Berni Álvarez, es mostra preocupat per les condicions de la Generalitat i lamenta que estigui tancada. Demana quin serà el Pla d'Usos.
El portaveu del govern, Manel Castaño, diu que han votat que 'no' per responsabilitat. Recorda que el protocol d'intencions va ser signat per Artur Mas i Josep Fèlix Ballesteros sense concretar el futur del tema de la titularitat. Posteriorment assegura que no s'ha trobat el document 'fantasma' que certifiqui el compromís del traspàs. Diu que l'única sortida és que el Patronat d'Esports gestioni l'equipament. Té clar, però, que es desencallarà el tema jurídic.

Pla de millora a la Móra

El govern ha proposat un expedient modificatiu de crèdit per una subvenció que servirà per finançar un pla de millora a la Móra que ha rebut llum verda del plenari. Els veïns consideren que han estat deixats de banda en les actuacions a la urbanització i redactaran una proposta de necessitats. Seran 7.500 euros perquè es faci el pla integral de millora a la zona.
El portaveu d'ERC i conseller de Territori, Xavi Puig, ha defensat que hi hagi un full de ruta d'intervencions.
MORA PUIG
Laia Estrada de la CUP veu bé que vulguin activar inversions que no s'han fet abans en determinades zones de la ciutat, però demana que hi hagi una partida específica i que els veïns des barris determinin les necessitats de cada àrea.
El conseller de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, exigeix que s'estabeixi un Pla de Barris per analitzar carrer per carrer les intervencions que s'han de fer per acabar amb les carències de cada àrea.
El portaveu de Cs, Rubén Viñuales, demana que es faci de manera professional amb diagnosi previ.
La Portaveu Socialista, Sandra Ramos, diu que el Pla Integral de Millora de Barris ha de ser liderat per l'Ajuntament.

Altres mocions

El plenari ha aprovat, per 20 vots a favor, la moció presentada pel Grup Municipal de la CUP sobre la violència masclista i l’afectació de la COVID-19. S'hi han abstingut Cs i PP.
D'altra banda, ha estat aprovada la moció presentada pel PSC per reclamar a la Generalitat de Catalunya que determini quin paper ha de jugar el Museu Nacional d’Arqueològic de Tarragona en el nou sistema museístic català
 
El plenari ha rebutjat la moció de la CUP  per revocar l’acord per a l’adquisició dels terrenys de la Caixa i rebutjar el pla director urbanístic del CRT de Vila-Seca i Salou. La proposta sobre la sentència del TSJC en relació al Pla Director Urbanístic del CRT per part de la Generalitat de Catalunya ha rebut el vot afirmatiu de la CUP i En Comú Podem. S'ha abstingut ERC i Cs i la resta de grups han votat en contra.