El ple d'aquest divendres podria aprovar la retirada del tòtem publicitari de Parc Riuclar

Publicat dijous 16 de Febrer de 2017 16:37
  • Tarragona Ràdio

El ple d'aquest divendres podria aprovar la nova ordenança d’instal·lacions publicitàries i desestimar el recurs contra la suspensió de llicències, una situació que comportaria la retirada del tòtem de Parc Riuclar.
La sessió tractarà l’aprovació inicial de l’avantprojecte de  l’ordenança municipal d’instal·lacions
i activitats publicitàries. L'octubre passat, L’Ajuntament va suspendre la concessió de noves llicències per a tanques publicitàries per regular l’ordenança que estava en vigor des de 1988. Ara, el text regula els rètols, veles, cartelleres, cartells i pancartes. En concret, només es podran instal·lar cartelleres en terreny privat en zones industrials, és a dir, que s'amplia la zona urbana de protecció.
El conseller de Territori, Josep Maria Milà, assegura que els canvis en l’ordenança volen resoldre el problema existent de sobreexplotació publicitària.
D’altra banda, el Plenari proposarà desestimar el recurs de reposició interposat per Annunzia Publicidad Exterior SL pel que fa a la voluntat de l'Ajuntament de retirar-lo.
Milà aclareix que els serveis jurídics municipals aconsellen desestimar el recurs i requerir a l’empresa que retiri el tòtem. Si l'empresa no ho compleix, l’Ajuntament adoptarà les mesures que preveu la llei, retirant el tòtem publicitari de forma subsidiària i aplicant multes.
L’acord de suspensió de llicències publicitàries també afecta 13 cartelleres més que estaven en tràmit i totes les que no tenen llicència o tenen caducat el termini d'autorització.