El ple de divendres aprovarà inicialment el mapa acústic de Tarragona

Publicat dimarts 13 de Març de 2018 10:23
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

El ple de divendres aprovarà inicialment el mapa acústic de Tarragona. El document té per objectiu determinar quin tipus d’establiments, com ara locals d’oci, poden acollir les diferents zones i carrers. Tarragona és l’única capital catalana que encara no disposa d’aquesta eina bàsica per regular el soroll.

A la sessió, de caràcter ordinari, també s’aprovarà presentar recurs de cassació al Suprem contra la sentència que dona la raó a la CLH en el seu contenciós administratiu contra l’aprovació del POUM. La setmana passada, l’alcalde ja anunciava que recorrien la decisió judicial que, en cas d’esdevenir ferma, deixaria sense efecte el planejament urbanístic de la ciutat.

El ple veurà un total de deu mocions sobre temes diversos. Una d’elles serà la d’ERC per l’increment de connexions entre Tarragona i Barcelona aprofitant l’alliberament de 14 freqüències de trens de llarga distància. En la tertúlia política de Tarragona Ràdio, el regidor republicà Jordi Fortuny ha explicat que mantindran la moció perquè la ciutat no pot perdre més oportunitats.

Per part del PSC, la consellera municipal Ana Santos ha recordat que no estan a favor de la mesura que proposa ERC perquè suposaria tirar la tovallola amb els trens de llarga distància.

En clau política, la CUP demanarà que la façana de l’Ajuntament llueixi una pancarta que digui «llibertat presos polítics». També hi haurà propostes com la del PDeCAT per recuperar la figura del regidor de barri o una de Ciutadans contra l’ocupació il·legal de pisos. La sessió començarà a les 9.10h i la podreu seguir en directe per Tarragona Ràdio.