El ple de l'Ajuntament de Tarragona rebutja posar fre al Pla Parcial de la Budellera

Publicat dijous 17 de Octubre de 2019 10:35
  • Tarragona Ràdio

El ple desestima la proposta de denegar l’aprovació inicial del projecte urbanístic de la Budellera amb els vots del PP, Junts per Tarragona, Ciutadans i el PSC. La CUP, En Comú Podem i ERC han votat a favor d’aturar el pla en base als informes tècnics emesos. Ara, el PP24 queda en una situació complexa i l'equip de govern analitzarà els següents passos a seguir. 

L’alcalde, Pau Ricomà, ha tancat la sessió extraordinària. Ha lamentat que s’hagin desatès els informes que advertien del pla urbanístic de Llevant

El conseller de Territori i portaveu del govern, Xavier Puig, ha explicat que s’incompleixen nombroses prescripcions normatives i tècniques. Reitera que la denegació del projecte es basa en motius tècnics i no pas polítics.

El portaveu de Cs, Rubén Viñuales, s’ha oposat al fre del projecte. Argumenta que el fet que no es construeixi a Tarragona fa que creixin les ciutats del costat.

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, s’ha mostrat favorable a aturar el projecte urbanístic. Ha carregat contra el ‘no’ de Junts per Tarragona. Diu Estrada que no és viable ni necessari i, a més, el pla és contraproduent.

També crític amb Dídac Nadal s’ha mostrat el portaveu del PP, José Luis Martín. Estan a favor que el pla urbanístic tiri endavant. Considera que s’ha fet una lectura partidista de l’informe.

Per raons ambientals, ha argumentat el no al pla de la Budellera la responsable d’En Comú Podem i primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar-Conill. 

El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha acusat Martín de fer intervencions menyspreables. També ha carregat contra la CUP per les crítiques rebudes.

La consellera del PSC, Begoña Floria, acusa el govern municipal d’amagar-se darrera d’informes tècnics. Aposta per fer creixements ben plantejats a la ciutat.

El debat ha finalitzat amb una picabaralla entre el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, i l'alcalde, Pau Ricomà.