El ple dona suport a la cultura a través de subvencions per frenar l'impacte de la crisi

Publicat divendres 22 de Maig de 2020 09:52
  • Tarragona Ràdio

L'Ajuntament ha aprovat les bases reguladores per atorgar subvencions a empreses i professionals del sector cultural de la ciutat. El ple hi ha donat llum verda amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP que ha votat en contra.
La consellera popular, Elisa Vedrina, considera la proposta dèbil, superficial i insuficient.
La consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, considera que hi ha creadors que no tenen el format estàndard de societat o empresa que poden quedar exclosos de les subvencions.
La consellera de la CUP, Eva Miguel, admet que els hagués agradat veure altres ajudes per sectors més amateurs i entitats i persones que fan que la ciutat sigui culturalment viva.
Des de Cs, el seu portaveu Rubén Viñuales assegura que l'ajuntament va per bon camí en actuacions com aquesta però demana que es garanteixin línies d'ajut a autònoms i al petit comerç més agosarades.
La portaveu del PSC, Sandra Ramos, demana que es mantinguin totes les subvencions a les entitats de veïns per fer activitats vinculades amb el món de la cultura.
L'alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà diu que és un pas endavant per ajudar a un dels sectors molt perjudicats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Diu que estan compromesos amb el sector, amb l'amateur i amb el professional. Explica que tiraran endavant més mesures de suport i defensa que s'ha de veure també des d'un àmbit econòmic perquè genera llocs de treball i riquesa.
Ricomà ha anunciat que dijous vinnet començaran a fer-se juntes de portaveus quinzenals per analitzar la situació general de la ciutat i establir actuacions coordinades.

Gran auditoria de la situació de l'ajuntament

El ple ha donat compte de l’Informe resum de la Intervenció General corresponent a l’exercici 2019. El conseller d'Hisenda, Jordi Fortuny, ha explicat que és el primer cop que es fa aquesta "gran auditoria" de l'estat de l'ajuntament de Tarragona. S'elaborarà un pla per corregir deficiències.
D'altra banda, s'ha retirat de l'ordre del dia la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball, així com les fitxes descriptives de les funcions. L'oposició ho ha celebrat per considerar que es pot anar més enllà per acabar amb les mancances i greuges en matèria de personal.

Modificatius

Així mateix, el plenari ha donat llum verda a un modificatiu de crèdit per valor de 300.000 euros per despeses relacionades amb la Covid-19. Són diners destinats a la compra d'EPIS per l'Ajuntament de Tarragona i les empreses municipals o per peticions puntuals de col·lectius.
Aprovats dos nous modificatius de crèdit del pressupost. Un d'ells inclou 90.000 euros en programes educatius per combatre la bretxa social, 50.000 per a la compra d'ordinadors per fomentar el teletreball o 12.000 en campanyes informatives.
L'altre modificatiu recull inversions per a la Muralla, aportacions a les colles castelleres, per l'estudi paisatgístic de la Budellera o per tirar endavant un pla d'ocupació per a l'arranjament de boscos. Tots han votat a favor menys el PP, que s'ha abstingut.