El Port de Tarragona crearà noves zones verdes

Publicat dilluns 13 de Juliol de 2020 13:08
  • Tarragona Ràdio
  • Port
  • Raquel Fabregat

Diferents plantes, arbres i arbusts autòctons seran els protagonistes de les noves zones verdes que crearà el Port de Tarragona. 

Es tracta d’una de les línies de treball del Port de Tarragona que es recull al Pla de Sostenibilitat 2030 del Port. Amb aquesta proposta es pretén reduir la petjada hídrica i fomentar la biodiversitat . Aquestes zones verdes dins de l’espai portuari permetran compensar anualment 1.500 tones de CO2 a més de crear un entorn urbà més agradable i sostenible.

Pretenen reforestar així els espais degradants o sense ús específic per a la creació de zones verdes amb plantes autòctones o totalment adaptades al clima mediterrani. La idea és evitar espais verds d’alts requeriments hídrics per altres que no necessitin tanta aigua. Altres criteris d’elecció de les plantes es que puguin proporcionar aliment i refugi a ocells i que atreguin insectes pol·linitzadors.

Alguns exemples ja consolidats de zones verdes d’aquest tipus són el del pàrquing de l’edifici Entitats del Moll de Costa o l’accés del Moll de Reus. Ara el Port de Tarragona posa el focus la creació del jardí de l’antiga seu de l’APT, l’augment de jardineres del Passeig Marítim, la quarta plantada solidària a l’accés del Moll de Reus, l’execució del jardí del nou Museu del Port i la restauració de l’Espai Xarxa Natura 2000.