Autor: Port de Tarragona

Autor: Port de Tarragona

El Port de Tarragona registra màxims històrics

Publicat dimecres 12 de Febrer de 2020 13:00
  • Port
  • Laura Tarsà

El Port de Tarragona registra màxims històrics l’any 2019. Tanca l’exercici amb uns ingressos rècord de més de 57 milions d’euros, el millor resultat de la sèrie històrica.

L’Autoritat Portuària presenta, entre altres, els millors efectes econòmics dels darrers 10 anys en els tràfics de productes a granel, i pel que fa als vehicles també han assolit els millors números de la dècada passada.

El president del Port, Josep Maria Cruset, explica que s’han complert els objectius del 2019 a l’aconseguir un port amb tràfics consolidats, econòmicament sòlid i preparat per la dècada vinent.

Un dels rècords destacables també és el dels creueristes. Cent vint-i-vuit mil passatgers han passat per Tarragona aquest 2019, al voltant de trenta mil més que la temporada anterior. Aquesta xifra ha estat possible gràcies a l’augment d’un 5% del nombre d’escales i l’arribada de creuers amb més capacitat de passatgers.

L’Autoritat Portuària ha presentat expectatives d’augmentar la sostenibilitat mediambiental del port de cara als anys següents, i, a més, Cruset ha manifestat la voluntat de millorar la gestió per afrontar amb èxit els reptes que es presenten en la pròxima dècada.