El Port de Tarragona tanca el 2017 amb els millors resultats dels últims deu anys

Publicat dijous 08 de Febrer de 2018 16:31
  • Laura Casas

El Port de Tarragona tanca el 2017 amb els millors resultats dels últims deu anys. Durant el darrer exercici va assolir els 34 milions de tones, el que representa un increment de prop del 8% respecte el 2016 i superar les previsions inicials. Bons números, també, pel que fa al balanç econòmic. I és que el Port ha assolit uns ingressos de 57,4 MEUR, el que representa un augment del 9,7%.

El president del Port, Josep Andreu, es mostra satisfet per aquestes xifres i apunta que les previsions, tot i que encara incertes, són bones de cara al 2018. De moment, al gener, els tràfics han crescut un 9%. Bon comportament a la majoria de sectors, excepte a la càrrega general per contenidors, que segueix sent una assignatura pendent i amb camí de millora. El tràfic de productes agroalimentaris també ha reculat, amb períodes de “saturació” i bloqueig de vaixells per manca d’espai, però les previsions són bones. També ha estat un bon any pel cru, amb increments per sobre del 12%, pel carbó, a diferència d’exercicis anteriors, o pel tràfic de pasta de paper, cotxes i bestiar viu.

Andreu afirma que el Port de Tarragona ha recuperat els nivells anteriors a la crisi.

El president de l'Autoritat Portuària afirma que el 2018 serà un any important pels creuers, amb la previsió d’assolir els 80.000 passatgers en 55 vaixells. Pràcticament la meitat arribaran a través de Costa Cruceros.