El Port de Tarragona tanca la millor temporada de creuers i ja espera l'arribada de Royal Caribbean

Publicat dimecres 13 de Novembre de 2019 12:42
  • Laura Casas

El Port de Tarragona tanca la millor temporada de creuers de la història amb 62 escales i 127.000 passatgers. És un 30% més que l’any anterior, superant les expectatives que es tenien inicialment. Amb tot, les previsions per la temporada vinent redueixen els passatgers fins als 102.000 en 45 escales, descens que s’atribueix a les obres de la nova terminal. 

El 2020 arribarà, també, amb una novetat rellevant com és les cinc escales anunciades per Royal Caribbean, la segona companyia de creuers del món. Portarà una quarta part dels passatgers que s’esperen de cara al proper any a Tarragona. Costa Cruceros, en canvi, farà 20 escales menys, tot i que la voluntat és recuperar-les quan s’enllesteixin els treballs del nou Moll de Balears, al 2021, una infraestructura que permetrà que fins a quatre vaixells operin de manera simultània.

El president del Port, Josep Maria Cruset, ha destacat que l'impacte econòmic ha crescut un 31%, amb 9,7 milions d'euros. I és que el 93% dels creueristes que arriben a Tarragona aprofiten per visitar el territori i la gent que fa despesa a la ciutat es manté, tot i que la majoria dels vaixells, aquest 2019, han vingut en diumenge. Cruset celebra l’arribada de noves companyies i pensa que això, junt amb la saturació del Port de Barcelona, pot impulsar les instal·lacions tarragonines.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha celebrat que s’hagin superat les previsions inicials pel que fa a passatgers. Destaca l’impacte econòmic d’aquests turistes, que creix any rere any.

La majoria dels passatgers que han passat pel Port de Tarragona són italians, espanyols, francesos i britànics.