El president de l’Audiència de Tarragona reclama un calendari concret pel nou Fòrum Judicial

Publicat dijous 12 de Setembre de 2019 18:35
  • ACN

El president de l’Audiència de Tarragona, Javier Hernández, segueix reclamant a la Generalitat que marqui un calendari precís i concret de construcció del nou Fòrum Judicial. la construcció està aparcada ‘sine die’ per manca de finançament. En la Memòria de l’Audiència del 2018, Hernández subratlla que l’administració té l’obligació d’abordar d’una vegada per totes la construcció del Fòrum de la Justícia.
Segons el president, la dispersió d’òrgans a Tarragona suposa “un greu dèficit de funcionalitat que resulta difícil de justificar.
Recentment, la consellera de Justícia, Ester Capella, apuntava en una resposta parlamentària que la construcció, xifrada en més de 50 MEUR, no es pot portar a terme “de manera immediata atesa la capacitat pressupostària del Departament, que és d’uns 20 MEUR anuals.
Mentrestant, s’estan invertint prop de 10 MEUR en la construcció d’un nou Centre Penitenciari Obert amb el qual es podrà tancar l’antiga presó i disposar d’un solar d’11.000 metres quadrats al centre de la ciutat.
Hernández també proposa la implementació d’un servei comú d’executòries per als jutjats penals de Tarragona, Reus i Tortosa i que es fomentin plans de substitució entre els penals de Reus i Tarragona.
També planteja la creació d’una plaça per als jutjats socials i la secció tercera de l’Audiència de Tarragona.
Encara, el president de l’Audiència també proposa un pla urgent de reforç a les dues seccions civils de l’Audiència per tal d’evitar “una situació de greu col·lapse de la justícia civil a la ciutat.