El PSC de Tarragona demana que es retiri la moció per penjar la pancarta "Llibertat presos polítics" a l’ajuntament

Publicat dimecres 17 de Juliol de 2019 13:04
  • Tarragona Ràdio
  • PSC
  • Arnau Montreal

El PSC de Tarragona demana que es retiri la moció per penjar la pancarta en suport als polítics empresonats a l’ajuntament. La portaveu, Sandra Ramos, considera que la proposta de la CUP, ERC i Junts per Tarragona genera crispació. Ramos creu que la regulació de la façana del consistori no ha de passar per una moció política sinó per un reglament aprovat per tots els representants polítics.

La portaveu socialista ha explicat que no entén per quin motiu no es va penjar la bandera LGTBIQ+ a la façana de l’ajuntament i en canvi es porta a plenari posar la pancarta en suport als líders independentistes empresonats.

De la mateixa manera, la socialista considera que els llaços grocs que es troben tant a la muralla com a l’estàtua dels Despullats s’han de retirar tant per la conservació dels monuments com perquè aquests símbols no representen al total de la població.

D’altra banda els socialistes de Tarragona presenten dues mocions que portaran al plenari d’aquest divendres. La primera proposa instar a la Generalitat perquè prioritzi la construcció del Fòrum de la Justícia per igualar així Tarragona a la resta de capitals catalanes. També demanen que es replantegi la ubicació del futur centre penitenciari obert de la ciutat, que està previst per al carrer de l’Arquebisbe Pont i Gol, prop del Parc Francolí. La segona és la declaració d’emergència climàtica, una moció que ve reclamada per diverses organitzacions ecologistes amb l’objectiu d’establir compromisos per reduir els gasos d’efecte hivernacle.