El PSC presentarà al·legacions en contra d'un 'pressupost fantasma' que deixa de banda la cohesió territorial

Publicat dilluns 23 de Desembre de 2019 12:59
  • Joan Mercadé

El PSC presentarà al·legacions als pressupostos municipals aprovats el passat 20 de desembre perquè no inverteixen en la cohesió social, la cohesió territorial i mobilitat sostenible. Els qualifiquen de “pressupost fantasma” perquè no hi ha un acord en ferm amb la CUP sobre els modificatius de crèdit que farà que “variïn substancialment” els comptes aprovats divendres.

Les al·legacions les ha presentat Sandra Ramos, portaveu del grup municipal socialista, qui ha dit que les principals seran en millorar el pla de xoc entre els barris, fer una ciutat més sostenible i exigir que no s’inverteixin diners municipals en temes que són competència d’altres administracions.

La portaveu ha mostrat la preocupació del seu partit en la dissonància que hi ha entre què es diu i què es reflecteix en els comptes municipals.

S’ha vist afectada la cohesió territorial perquè no hi ha inversió en el pla de xoc dels barris i ha lamentat que el pont de vianants i bicis que havia de connectar els barris de ponent amb la ciutat, proposta que van fer en campanya, no s’hagi pressupostat. Pel que fa a la cohesió social, els preocupa que hi hagi hagut una davallada en 350.000 euros en plans d’ocupació.

En mobilitat sostenible celebra el carril bici que uneixi els campus universitaris, però troba a faltar una aposta ferma en el transport públic. Més enllà de la gratuïta, critica que no s’adeqüi el voltant de l’estació d’autobusos per afavorir la fluïdesa del transport i lamenta la retallada a la meitat del pressupost que proposaven.

Ara s'obre un periode de 30 dies hàbils per presentar d'al·legacions dels diversos grups municipals, les quals es portaran a debat al plenari del dia 30 de gener.