El PSC proposa la creació de Zones de Baixes Emissions al centre de la ciutat

Publicat dijous 13 de Febrer de 2020 11:40
  • Tarragona Ràdio

El PSC proposa la creació de Zones de Baixes Emissions al centre de la ciutat. El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció per la creació de Zones de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Els socialistes expliquen que volen “una Tarragona líder en mobilitat urbana sostenible”, segons l’avantprojecte del Ministeri per a la Transició Ecològica; Tarragona haurà de reduir les emissions de la ciutat abans de 2023. Per això, proposa que la velocitat dels vehicles pels carrers de Tarragona sigui de 30 quilòmetres per hora i de 20km/h als punts negres ambientals.

Aquestes Zones de Baixes Emissions es designaran a través de la realització d’un mapa de la contaminació ambiental dels espais públics de la ciutat. Segons la portaveu del PSC al consistori, Sandra Ramos: “hem de descongestionar el nucli de la ciutat dels automòbils de combustió interna, potenciant el transport públic gratuït i els vehicles sense emissions”.

Segons els i les socialistes, aquesta reducció de la velocitat comportarà “una pacificació” del centre de Tarragona, que permetrà ampliar els espais pels vianants i les zones verdes, com també, pels patinets elèctrics i les bicicletes.