‘El que circula, torna’, nova campanya de recollida selectiva a la ciutat de Tarragona

Publicat dimecres 13 de Novembre de 2019 13:54
  • Cristina Serrano

‘El que circula, torna’ és la nova campanya de recollida selectiva que presenta l’Ajuntament de Tarragona. El 2018 es va recollir el 32,52% de recollida selectiva bruta, exposen aquesta iniciativa amb l’objectiu d’assolir el 50% l’any 2020. El cost de la campanya ronda els 120.000 euros. Un dels objectius principals és que la ciutadania entengui que els residus no són una cosa de la qual s’han de desfer, sinó com un recurs amb valor i que pot generar beneficis econòmics, ambientals i socials. El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, explica que aquesta campanya és única i que no té un final, arriba per quedar-se.

La tarda del 22 de novembre se celebrarà la Festa de la Recollida Selectiva a la plaça Corsini, on hi haurà espectacles i tallers pels més petits. Aquests, són un dels públics potencials d’aquesta campanya, ja que la sensibilització entre els infants és una inversió per millorar la separació de residus en el futur. La campanya també ofereix un projecte escolar.

D’altra banda, del 14 de novembre fins al 13 de desembre, un equip de set educadors ambientals seran de 8 a 12.30h i de 18 a 21h a diferents illes de contenidors per informar de la correcta separació dels residus. A més, instal·laran una carpa informativa on repartiran material necessari, com bosses i cubells, per fer la recollida selectiva.