El Recinte Firal del Palau de Congressos acull la XV Marató de Donants de Sang

Publicat dimarts 10 de Setembre de 2019 13:25
  • Banc de sang
  • Marta Madorran
  • Tarragona Ràdio

Tarragona celebrarà la Marató de Donants de Sang aquest dissabte 14 de setembre. La quinzena edició de la Marató tindrà lloc al Recinte Firal, davant de l’Estació de Tren, de 9 a 21 hores. Des del Banc de Sang i Teixits esperen arribar a les 1.000 donacions malgrat la previsió de pluja i el canvi d’ubicació. L’EMT posarà un bus especial gratuït per acostar els donants al Recinte Firal. Els Nanos Nous de Tarragona són els protagonistes del cartell de la Marató d’enguany.

Totes les persones que vulguin donar sang poden reservar hora des del web www.donarsang.gencat.cat/reserva de manera opcional. En el cas del plasma és obligatòria la reserva prèvia des del web donarsang.gencat.cat/plasma o trucant al 93 557 36 30. Enguany també es podran fer donacions de moll d’os, tenint en compte que han de ser persones de menys de 40 anys.

La Marató de Tarragona és un èxit de participació any rere any. Més de 1.000 persones donen sang en una jornada festiva i solidària. El director del Banc de Sang i Teixits de la província de Tarragona, Albert Soley, ha explicat que cap altra ciutat catalana acumula tantes donacions en un sol dia i durant tants anys consecutivament.

Avui hi ha reserves per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10. La vicepresidenta de l’Associació de donats de sang del Tarragonès, Núria Vilanova, ha destacat que l’objectiu de la campanya és incrementar les reserves de sang després de les vacances d’estiu, quan les donacions baixen al voltant d’un 30%.

Durant tot el dia, l’espai al Recinte Firal acollirà activitats per als donants i els seus acompanyants. Hi haurà caricatures per als donants, espectacle dels Crazy Boots, actuació de castells amb un pilar dels Xiquets de Tarragona i exhibició de puntaires, entre altres.