El recurs d'una empresa atura la nova contractació del servei de manteniment d'edificis municipals

Publicat dimarts 26 de Febrer de 2019 11:25
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega
  • Laura Casas

L'Ajuntament de Tarragona deixa en suspens l’adjudicació del nou contracte de manteniment d’edificis i dependències municipals amb la UTE TGN Serveis. Això passa després del recurs presentat per l’anterior empresa que en els darrers quatre anys ha efectuat aquests treballs, Comsa Service. En el darrer concurs públic havia quedat quarta però el fet de recórrer la decisió ha frenat la nova tramitació. El govern municipal s’ha vist obligat a convocar un ple extraordinari per aturar el procediment per a formalitzar el nou contracte.

La portaveu d’IC, Arga Sentís, demana internalitzar serveis com el del manteniment i critica les argúcies de l’empresa que ha presentat recurs. La portaveu de la CUP, Laia Estrada, considera que Comsa ha actuat de mala fe i insta a l’ajuntament a sancionar-la quan la justícia desestimi el recurs.

El portaveu del PdeCAT, Dídac Nadal, recorda que la qualitat del servei prestat per l’empresa que ha aturat la nova contractació era deficitari. El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, denuncia les males pràctiques de l’empresa però també la que considera gestió ineficient de l’ajuntament de Tarragona. El tinent d’alcalde d’Espais Públics i Contractació, José Luís Martin, ha recordat que l’ajuntament ja ha previst sancions en cas que es desestimi el recurs i subratlla que els treballadors, uns 80, se subrogaran.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, assegura que l’ajuntament ha efectuat els procediments legals i estrictament reglamentaris. Diu que el que més preocupava era que la nova empresa assumís l’anterior plantilla i això està garantit. També anuncia que emprendran les mesures corresponents contra l’empresa que ha frenat el nou contracte.

Aquest únic punt de l’ordre del dia del ple d’aquest dimarts s’ha aprovat amb 16 vots a favor del PSC, PP, C’s i el PdeCAT i l’abstenció d’ERC, la CUP i ICV-EUiA.