El remodelat Mercat Central arriba al primer any de funcionament amb un increment del 25% de les vendes

Publicat dimarts 13 de Març de 2018 11:05
  • Tere Ortega

El Mercat Central de Tarragona celebra divendres el primer any de funcionament en l’edifici remodelat de la plaça Corsini amb un increment de vendes del 25%.

Són les dades de l’associació de Venedors que satisfan la consellera de comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. Destaca el manteniment dels clients de tota la vida del mercat i la captació de nous consumidors amb un perfil d’entre 25 i 40 anys i amb uns horaris que no s’adaptaven als antics del recinte. Són persones que acostumen a venir al mercat al migdia o al vespre.

Ferrando parla d’un abans i un després de la reobertura de l’equipament ja que s’ha recuperat l’edifici modernista, s’han instal·lat tots els venedors al seu interior i s’ha apostat per un model de mercat del segle XXI. Diu que hi ha punts de venda que han hagut d’augmentar la plantilla amb una o dues persones. Assegura que el mercat té continuïtat i que tornaran a sortir a concurs les tres parades que queden per licitar.

Elvira Ferrando assegura que a l’exterior del mercat s’instal·laran els marxants a partir de quan es faci la recepció de les obres de la plaça Corsini. Insisteix en dir que tots els marxants hi cabran.

La presidenta d’Espimsa explica que s’ha proposat als marxants que siguin ells mateixos que escullin si volen ampliar l’horari a les tardes en èpoques concretes com les campanyes de nadal i estiu. En un primer sondeig van apostar per mantenir l’obertura només al matí.