El repte majúscul de la població trans: assolir la plena igualtat en l'àmbit laboral

Publicat dilluns 29 de Juny de 2020 11:29
  • Laura Casas

La població trans té més difícil la inserció laboral. El fet de no encaixar en el model binari tradicional (home-dona) incrementa les desigualtats, que s’accentuen a l’hora de trobar un lloc de feina. Trencar aquesta barrera és un dels reptes de la conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, encapçalada per la consellera Carla Aguilar-Cunill.

L’endemà del dia de l’Orgull l’hem reunit a ella i a altres persones coneixedores del tema per abordar com està la situació a la ciutat. És el cas de la Clàudia Viñals, referent del Servei d’Atenció Integral de Tarragona, que destaca la importància de treballar perquè totes les orientacions sexuals siguin reconegudes com a iguals i no hi hagi diferències que puguin portar a una major discriminació. Des del consistori ja s’hi actua, tal i com ha manifestat la consellera Aguilar. A poc a poc es fa camí en aquest àmbit però encara queda molta feina per fer.

Hem conegut, també, el projecte de la investigadora Lydia Gil per donar visibilitat a les persones de sexualitats diverses en l’àmbit de la ciència. Al seu bloc i a les xarxes socials ha impulsat la campanya #CienciaArcoíris. Recull testimonis com el de Marina Echebarría, la primera catedràtica trans dona de la Universitat de Valladolid. Gil explica que cal fer un canvi de xip i recorda que tots els estudis, fins ara, analitzen l’accés a les carreres en termes únics home-dona.

La seva iniciativa es pot consultar a https://socialmediaeninvestigacion.com/.