El sector de l'hostaleria tarragonina celebra la 'bona resposta' de la ciutadania en la primera setmana de la fase 1

Publicat diumenge 17 de Maig de 2020 16:36
  • ACN (Mar Rovira)

El sector de l'hostaleria de la demarcació de Tarragona celebra que s'hagin omplert les terrasses de bars i restaurants en la primera setmana de la fase 1 del pla de desescalada. En declaracions a l'ACN, el president de l'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, afirma que la resposta ha estat "bona". Segons Pintado, han reobert al voltant d'un 30% dels establiments i preveu que la xifra s'enfili quan es passi a la fase 2. Des del gremi reconeixen que locals "puntuals" no van respectar les distàncies de seguretat a principis de setmana. Per això, criden a la responsabilitat dels empresaris i dels clients. A banda, demanen més mesures econòmiques per pal·liar la crisi i evitar que es perdi teixit empresarial.

El sector de l'hostaleria fa autocrítica per l'incompliment de les distàncies de seguretat

Des de l'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona han reconegut que "establiments puntuals" no van complir les distàncies de seguretat entre les taules a principis de setmana i, diuen, n'han fet autocrítica. "Dilluns vam sortir com a lleons perquè portaven mesos a les gàbies. Hem demanat als restauradors que compleixin les normes sanitàries, perquè no podem fer un pas enrere i retrocedir una fase, això seria catastròfic", ha subratllat Pintado. El president de l'entitat també ha demanat més implicació dels clients a l'hora de dur mascareta i de respectar les distàncies interpersonals.

Pel que fa a l'anunci que el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre podran passar a la fase 2, Pintado ho ha celebrat i ha remarcat que permetrà la reobertura de més establiments, com ara els que es dediquen a celebracions, casaments, comunions o aniversaris. "No arreglem la malaltia però sí que se'ns obre una mica més l'aixeta", ha sostingut.

A banda, el sector d'hostalers ha lamentat que les autoritats no els donin més suport amb la condonació o reducció de les taxes i impostos per poder afrontar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària. "Necessitem que les administracions siguin valentes perquè és l'única manera de no perdre teixit empresarial", ha tancat Pintado.