El sector esportiu es mostra preocupat per l'evolució de la pandèmia però confia a mantenir l'activitat

Publicat dijous 30 de Juliol de 2020 10:47
  • Andrés Tejedera
  • coronavirus
  • Esports

El sector esportiu i gimnasos de la demarcació es mostren preocupats per l’evolució de la pandèmia però confien a mantenir l’activitat, i més després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi autoritzat la reobertura dels centres a les zones amb restriccions sanitàries. Els gestors consideren que compleixen amb les mesures de seguretat i, per aquest motiu, pensen que les administracions s’haurien de preocupar en sancionar aquells que no compleixen amb les normes.

Al maig, es va constituir la taula de treball, amb una desena de tècnics d’ajuntaments de la demarcació i amb l’Associació Catalana de Gestors Esportius i Professionals, per dibuixar l’escenari de reobertura gradual i progressiva dels centres esportius i els protocols que han de seguir per garantir la seguretat.

El sector confia que a la demarcació no s’arribaran a tancar les instal·lacions esportives per la feina feta i pels recursos que s’han implantat. No obstant això, el delegat de l’Associació, Marc Vilabrú, reconeix que una altra aturada podria suposar el tancament definitiu de moltes empreses.

Vilabrú reconeix que serà difícil controlar els moviments i el risc de contagi quan torni l’activitat de les entitats i clubs quan comenci la nova temporada al setembre. Sobretot pel que fa als amateurs, ja que els professionals es mouen en grups estables.

Malgrat les dificultats, els gestors esportius esperen sortir més reforçats, en un sector que el consideren essencial.