El sistema de control d'aforament de les platges ja està en marxa

Publicat dilluns 29 de Juny de 2020 11:43
  • Raquel Fabregat

Aquest cap de setmana s’ha posat en marxa el sistema automàtic de control d’aforament de les platges. Aquest pla compta amb un sensor que quantifica el número de persones i un semàfor que indica el grau d’ocupació. A més, les platges tenen un sistema de megafonia que s’activarà a l’arribar al 80% d’ocupació.

Aquests sistemes presents a la platja del Miracle, Arrabassada, Savinosa, Cala Romana i La Móra encara estan en fase de prova. Aquesta setmana es portaran a terme ajustaments tècnics per tenir-los enllestits de cara a la vinent.

Per a quantificar la capacitat de les platges i garantir la distància de seguretat s’ha calculat l’aforament amb 9m2 per persona. Tot i que el que marca sanitat són 4m2, a Tarragona s’ha decidit apostar per un major distanciament. Així ho ha explicat el conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño.

Encara que s’apel·la a l’autoresponsabilitat, la guàrdia urbana destinarà 8 patrulles fixes més reforços per garantir les mesures de seguretat i que no es produeixi cap acte de desobediència, tal com ha afirmat el Cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona, Enrique Fernández. En cas d’infracció per desobediència la multa oscil·larà entre els 300 i 600€.

Tota la informació sobre el grau d’ocupació de les platges estarà disponible a l’aplicació mòbil TGN Emergències.