El Tercer Sector recorda els compromisos de les elèctriques en el primer aniversari de la mort de l'àvia de Reus

Publicat dimarts 14 de Novembre de 2017 16:47
  • ACN

En el primer aniversari de la mort d’una àvia a Reus a causa de la pobresa energètica, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social ha anunciat que enviarà en breu una carta a Iberdrola, Gas Natural i Endesa demanant una reunió per recordar els compromisos adquirits i l'acompliment de la Llei 24/2015 de mesures d'emergència en l'àmbit de l'habitatge.

La Taula reivindica el seu paper bàsic per atendre les famílies afectades, ja que assumeix les despeses derivades dels ajuts que es donen, inclosos altres àmbits com l'alimentació o la roba. La seva presidenta, Francina Alsina, ha subratllat que les subministradores haurien de contribuir en aquests ajuts. Ho ha dit en una roda premsa coincidint amb l’any de la mort de la Rosa, una anciana de 81 anys, arran d'un incendi a Reus causat per unes espelmes que tenia enceses perquè li havien tallat el subministrament d'electricitat.

Ja ha passat un any d'aquell tràgic succés que va fer visible un problema que pateix ja un 8,7% de la població a Catalunya, la qual no pot tenir la seva llar a una temperatura adequada, sigui quan fa fred o calor. Susanna Roig, directora d'Intervenció Social de Creu Roja, assegura que és una problemàtica que s'ha "cronificat".

A tall d'exemple, ha indicat que el 42% de les persones ateses durant el 2011 tenien problemes derivats de la pobresa energètica, xifra que ha arribat al 81% dels atesos durant el 2017.