El tràfic de mercaderies cau un 25% al Port de Tarragona durant el primer semestre

Publicat divendres 03 de Juliol de 2020 09:59
  • Laura Casas

El Port de Tarragona registra una reducció del 25% dels tràfics en el primer semestre de l’any. D’aquest percentatge, uns sis a vuit punts són atribuïbles als efectes directes de la pandèmia i la resta a “factor previstos” com la reducció del carbó i de la sal potàssica. El Port ha hagut de fer front a altres “factors imprevistos” que s’han afegit als anteriors: el temporal Glòria, l’accident d’IQOXE, el conflicte internacional del cru de petroli o la producció nacional de cereals, que també han afectat i afectaran als tràfics d’enguany.

El president del Port, Josep Maria Cruset, ho ha detallat en una conferència telemàtica organitzada per la Cambra de Tarragona. Ha explicat que l’actitud d’anticipació davant dels factors previstos ha permès afrontar la crisi de la COVID-19 amb un impuls inicial i una preparació de l’organització molt important. Això, segons Cruset, ha ajudat a adoptar amb rapidesa mesures urgents en l’àmbit social  i, també, mesures per pal·liar els efectes econòmics en el propi Port. Malgrat l’alentiment de l’activitat econòmica, Cruset ha destacat que “el Port ha estat en tot moment obert i operatiu”.

Durant aquest mesos de confinament el Port ha potenciat el transport de cereals per ferrocarril, ha registrat una de les operatives rècord en animals vius amb 21.000 caps de bestiar amb destinació a l’Aràbia Saudita i ha realitzat l’operativa de pasta de paper més gran de la seva història, entre d’altres. El president del Port ha exposat que el territori està davant d’una important “finestra d’oportunitat” davant de la saturació d’altres àrees metropolitanes.