El trasllat de Tarraco Viva a la tardor fa que l’Amfiteatre no es descarti com a espai d’activitats

Publicat dimecres 22 de Abril de 2020 10:30
  • Laura Casas
  • Josep Suñé

El trasllat de Tarraco Viva a la tardor fa que l’Amfiteatre no es descarti com a espai d’activitats. Les obres de consolidació del monument estan aturades però es reprendran tan bon punt s’aixequin les restriccions en el marc de l’estat d’alarma. Ho ha explicat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, en una entrevista telemàtica a Tarragona Ràdio.

Pinedo ha dit que treballen per tal que el festival romà es faci a l’octubre o al novembre, a l’entorn dels 20 anys de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Si s’hagués fet ara, a mitjan maig, l’Amfiteatre no hauria acollit activitats però amb l’ajornament no es descarta. Amb tot, hi ha ubicacions alternatives al voltant de la Part Alta.

El també conseller de Relacions Ciutadanes ha destacat l’activació de les subvencions a les associacions de veïns per poder fer pagaments de lloguer del local o factures. En canvi, les ajudes per activitat s’obriran més endavant. Hermán Pinedo reconeix que les festes de barri pengen d’un fil i deixa clar que el primer de tot serà la seguretat de les persones. El mateix argument el trasllada de cara a les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Espera que es puguin celebrar, encara que sigui aplicant mesures restrictives.

Pinedo, finalment, ha destacat la feina feta des de l’àrea de Joventut, que no ha aturat l’activitat amb tot de propostes online.