Autor: ACN

Autor: ACN

El Tsunami Democràtic ocupa l'avinguda Roma de Tarragona amb activitats lúdiques durant la jornada de reflexió

Publicat dissabte 09 de Novembre de 2019 20:15
  • ACN (Roger Segura)
  • ACN (Mar Rovira)
  • Tsunami Democràtic


Una de les participants a la convocatòria del Tsunami Democràtic a Tarragona, Mireia, diu que han vingut a jugar escacs i creu que els polítics també haurien de reflexionar i plantejar-se "si estan fent les coses com s'haurien de fer" ACN

Una de les participants a la convocatòria del Tsunami Democràtic a Tarragona, Lila, explica que juguen a un joc i estan "passant l'estona, reflexionant i fent una mica de festa" ACN
Unes 300 persones han ocupat aquest dissabte l'avinguda Roma de Tarragona en l'acció convocada per Tsunami Democràtic a la ciutat amb motiu de la jornada de reflexió. Poc després de quarts de cinc de la tarda, els manifestants han col·locat taules i carpes a la calçada d'aquesta artèria d'entrada a la ciutat, i l'han tallat al trànsit. Persones de totes les edats, moltes d'elles amb llaços grocs i estelades, han participat en jocs de taula, activitats esportives i tallers d'escriure cartes als presos. També s'han fet activitats per als més petits, com ara una lectura de contes, i s'han muntat parades per vendre marxandatge independentista. Per combatre el fred, els organitzadors també han servit xocolata calenta i coca als assistents.

Intent d'atropellament 

L'acció, que s'ha donat per acabada a les nou de la nit, ha transcorregut de forma pacífica i sense incidents. L'excepció ha estat una picabaralla amb el conductor d'un vehicle que volia circular per un dels laterals de l'avinguda. Segons alguns testimonis, inicialment l'home i una dona que conduïa han sortit del vehicle i han increpat alguns manifestants. Finalment, ell s'ha posat al volant i ha intentat avançar per damunt la vorera, on hi havia algunes persones. Tot i que no s'han hagut de lamentar danys personals, la Guàrdia Urbana ha intervingut i s'ha fet càrrec de la situació.

Un cop dissolta la protesta també hi ha hagut algun enfrontament verbal entre alguns participants i un grup de persones que ha començat a arrencar llaços grocs i pancartes independentistes que s'havien penjat en arbres, fanals i parets durant la tarda.