El Vendrell vol recuperar els seus gegants vells en el millor estat possible

Publicat dimarts 20 de Agost de 2019 12:05
  • El Vendrell
  • Tarragona Ràdio

El Vendrell vol recuperar els gegants vells, la Teresa i el Salvador. Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori d’aquests elements. Els fets van passar la matinada del passat diumenge quan uns lladres van entrar a la nau industrial del polígon de la Cometa i es van emportar el remolc amb els gegants guardats dins. Els elements històrics estan desapareguts des de llavors i des de la colla gegantera es tem que els lladres els puguin haver fet malbé.

El remolc robat disposa d’un mural a l’exterior amb la imatge dels gegants i té una llargada de cinc metres. Des de l’ajuntament del Vendrell s’estima que l’objectiu dels lladres era el remolc i no els gegants i per aquest motiu l’alcalde, Kenneth Martínez va reclamar que volen que ‘tornin per la propera Fira de Santa Teresa, a l’octubre’, i que ‘puguin tornar a ballar a la plaça Vella’.

El membre de la junta de portants del Vendrell, Marc Rodero, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que agraeix l’àmplia difusió i es mostra preocupat per l’estat dels gegants.

Les peces daten de 1930 i la seva darrera actuació va ser, precisament, el passat 10 d’agost, a la nostra ciutat per les festes de Sant Magí.