Els advocats tarragonins tornen a reivindicar la figura del torn d’ofici i la dignificació de la professió

Publicat divendres 12 de Juliol de 2019 11:54
  • Marta Madorran
  • Tarragona Ràdio

Els advocats tarragonins tornen a reivindicar la figura del torn d’ofici i que es dignifiquin les seves condicions laborals. El Col·legi Oficial destaca que és una prestació de protecció social essencial, que permet cobrir el dret fonamental a la justícia als ciutadans més desfavorits. Aquest divendres celebren el Dia de la Justícia Gratuïta. Es tracta d’una diada reivindicativa que posa en valor la feina dels advocats i advocades que presten aquest servei les 24 hores al dia els 365 dies de l’any.

En un estand instal·lat a la Rambla Lluís Companys, representants del Col·legi informen de la importància de comptar amb aquest recurs públic que, segons dades de l’ICAT del 2018, ha atès a més de 16.500 persones.

La Secretaria de Junta del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, Estela Martín, reivindica poder oferir aquest servei en les millors condicions per tal de garantir el dret a la defensa dels ciutadans amb menys recursos. També reclama que es dignifiqui el salari dels professionals que s’hi dediquen, tenint en compte que el sou brut de l’advocat de Torn d’Ofici no arriba als 9.000 euros anuals de mitjana.

Des de l’ICAT fan una crida als responsables polítics i a les Administracions públiques perquè siguin receptius a les demandes en defensa de la Justícia Gratuïta i el seu accés per part dels ciutadans més desfavorits. Recorden que als Jutjats de Tarragona, Valls i el Vendrell, s’ofereix un servei d’orientació jurídica de forma gratuïta.