Autor: ACN

Autor: ACN

Els alcaldes afectats per la riuada agraeixen la solidaritat de la gent mentre els bombers acoten la recerca dels desapareguts

Publicat dilluns 28 de Octubre de 2019 11:43
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega
  • ACN

El dispositiu de recerca per localitzar els desapareguts per la llevantada de dimarts a la Conca de Barberà se centra ara als llocs on s’hi han detectat indicis. Aquest dilluns dues unitats de l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) desbrossen, amb l’ajuda de maquinària, alguns d’aquests punts a l’entorn del Pont Vell de Montblanc i a Vilaverd. D’aquesta manera, s’atura la recerca intensiva que els darrers dies ha pentinat els 43 quilòmetres de la llera del Francolí entre l’Espluga i la desembocadura.

El cos també s’ha posat a disposició dels alcaldes de la zona per si, més enllà de la recerca, cal oferir algun tipus d’ajuda als pobles.

Tarragona Ràdio ha parlat aquest dilluns amb l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, que agraït les nombroses mostres de solidaritat que han arribat d’ençà dels aiguats. Ha explicat que aquest diumenge ja es va haver d’anul·lar el voluntariat perquè s’havia avançat en la feina manual i havia de començar el treball dels professionals amb la maquinària corresponent. Vidal diu que l’emociona recordar com la riuada d’aigua va deixar pas a una riuada de solidaritat.

També, en declaracions a Tarragona Ràdio, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, s’ha mostrat impressionat per l’arribada de gent voluntària el passat cap de setmana. Destaca que el municipi recuperar poc a poc la normalitat.

Andreu ha criticat que no hagi visitat la zona cap representant del govern espanyol fins aquest dimarts.