Els alcaldes del Pacte de Berà reorienten les seves reivindicacions també cap a l'àmbit sanitari

Publicat dijous 08 de Novembre de 2018 12:57
  • Tere Ortega
  • ACN
  • sanitat

Els alcaldes de l’anomenat Pacte de Berà reorienten les seves reivindicacions també cap a l’aspecte sanitari, després d’abanderar les mobilitzacions de la N-340. Ara, mantenen la unitat d’acció per denunciar que Tarragona està a la cua de Catalunya en quant als projectes, infraestructures i condicions que estableix el Departament de Salut.

Una representació dels alcaldes i alcaldesses del Tarragonès i el Baix Penedès s’han trobat amb el director de la xarxa santa Tecla, Joan Maria Adserà, i el seu adjunt, Joan Aregio. La reunió ha servit per abordar les reivindicacions dels treballadors de Santa Tecla que han protagonitzat accions de protesta en els últims dies.

Les reclamacions dels treballadors passen per exigir que les seves condicions s’equiparin a les de la sanitat pública. L’alcalde d’Altafulla i diputat al Congrés d’EUiA, Fèlix Alonso, ha expressat la voluntat de fer front comú per aconseguir un millor finançament per part de la Generalitat.

Alonso ha lamentat que en alguns casos es dupliquin les ràtios de pacients recomanades i que es donin cites per a vuit o deu dies vista. 

El comitè d’empresa fa mesos que exigeix una equiparació a les condicions de la sanitat pública i que s’apugin els sous -congelats des del 2008 i retallats el 2010-.