Els avis que s'han allotjat dos mesos a l'hotel Núria retornen a la Residència Llevant

Publicat dimarts 02 de Juny de 2020 10:26
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

Els prop de 60 avis i àvies que han estat a l'Hotel Núria durant més de dos mesos tornen aquest dimecres a la Residència Llevant de Tarragona. La Xarxa Santa Tecla, propietària de l'equipament, va decidir el passat 27 de març alliberar l'equipament per donar resposta a les necessitats sanitàries derivades de la crisi del coronavirus. El trasllat es farà amb vehicles de l'Empresa Municipal de Transports que aniran fent viatges com ja va passar fa seixanta dies. La Xarxa Santa Tecla ha seguit preparant els àpats que s'han servit a l'hotel on ha treballat el personal de la Residència.
En l'operatiu hi col·laborarà la Guàrdia Urbana de Tarragona.

L'allotjament a l'hotel de la Via Augusta pretenia garantir la seguretat dels ancians, atès que la residència s'ubica en un complex on també hi ha un CAP i un centre sociosanitari. Així mateix, s'ha pogut destinar l'espai de la residència a 60 noves places hospitalàries. Els llits els han utilitzat pacients de l'ICS i de la Xarxa Santa Tecla. El director de l'Hotel Núria, Santi Hernando, ha explicat a Tarragona Ràdio que cada usuari ha ocupat una habitació individual de l'hotel on ha tingut una assistència permanent.

Sobre la temporada d’estiu, Hernando espera que es comenci a recuperar a partir de l’1 de juliol. És la data amb la qual treballen per a reobrir el recinte. Confien, per exemple, que vinguin els turistes francesos habituals que es desplacen amb cotxe.