Els bars obren però només amb servei per emportar

Publicat divendres 16 de Octubre de 2020 10:40
  • Tere Ortega

Molts bars han optat per obrir però només serveixen cafès, begudes o esmorzars per emportar en el primer matí d’entrada en vigor de les mesures per frenar l’expansió de la covid-19. Han enretirat taules i cadires o han habilitat finestretes per donar la consumició als clients. La imatge és la d’establiments amb tendals i terrasses plegades i amb cartells que indiquen: ‘Demana el teu esmorzar o dinar i emporta-te’l’.

És el cas del bar ‘La Mossadeta’ de l’avinguda de Roma. L’Alba explica que han obert a les set del matí i a les 10h només havien fet una caixa de 20 euros quan el normal és arribar als 100. La cafeteria està en una zona cèntrica de pas i amb moltes oficines i empreses de l’administració que fan parada per esmorzar als matins.

Tem que la situació serà insostenible i que acabaran a l’atur. Considera que les mesures no han estat igualitàries per a tothom i indica que en les tres primeres hores d’obertura han reduït l’activitat normal un 80%.

Les botigues han aixecat persiana a les 10h amb el recordatori que l’aforament és del 50%. Des de les 9h, funciona Parc Central on l’accés de gent està limitat a les 3.748 persones. Els establiments de restauració obren per servir menjar per emportar. La imatge és la de ciutadans amb el cafè en gots de cartó i bosses de paper amb l’entrepà o la pasta del matí.

La Generalitat ha decidit tirar endavant amb les mesures i publicar-les al Diari Oficial de la Generalitat a l’espera que s’hi pronuncii el TSJC.