Els bastoners, protagonistes dissabte de la Mostra de Folklore Viu

Publicat dimecres 13 de Setembre de 2017 08:45
  • Miguel González

Diversos grups de bastoners vinguts d'arreu de l'Estat seran els protagonistes de la 35ena edició de la Mostra de Folklore Viu. En aquesta ocasió, l'acte està organitzat pel Ball de Bastons de Tarragona, que enguany celebren el quarantè aniversari de la seva recuperació.

La concentració es farà dissabte a partir de les set de la tarda des d’on començarà el recorregut a l’Estàtua dels Despullats i fins el Pla de la Seu, on es farà una encesa conjunta de lluïment.

A banda del Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla de Tarragona, també hi prendran part el Ball de Bastons de Salou, de l'Arboç, els Bastoners d’Artés,

els Paloteo de Castillejo del Romera, de Conca, i els Duguna-Iruñeko Dantzariak, vinguts de Pamplona.

En una entrevista a la Ràdio de les Festes, la presidenta de la nova junta del Ball de Bastons de Tarragona, Lídia Gil, parla dels canvis que ha patit l'entitat des dels seus inicis l'any 1977.

Enguany, l’agrupació tornarà a portar a la festa la formació petita, que es recupera després de dos anys d’aturada amb vestits completaments renovats.

Entre els reptes de cara a un futur immediat, l’entitat es planteja tornar a sortir de l’Estat espanyol per mostrar el ball a altres països i cultures.