Els Bombers de la Generalitat preveuen un estiu millor que l'anterior, però insisteixen en la prevenció

Publicat dimarts 10 de Juliol de 2018 13:52
  • bombers
  • Accident de trànsit
  • Sofía Vargas

L’augment dels sinistres de trànsit mortals disparen les estadístiques, amb un repunt també pel que fa als accidents amb motoristes implicats. Només en una setmana han passat dos accidents on dos motoristes van perdre la vida i un tercer sinistre amb un vehicle implicat, on hi viatjava una parella que va perdre la vida en caure a un canal de l’Ebre.

El servei Català de Trànsit fa una crida a la responsabilitat i insisteix en els missatges de prevenció.

Fins i tot, els Bombers de la Generalitat han fet una crida per evitar més morts a les carreteres. Diuen que darrerament han d’actuar en massa accidents mortals, al conjunt de la demarcació.

Actualment els Bombers estan en plena campanya forestal d’estiu. Les previsions són millors que les de l’any passat, però no es pot abaixar la guàrdia. Malgrat tot, ja hi han actuat en petits focs. Per això, els Bombers insisteixen en evitar les actituds de risc, com cremar les restes vegetals o llençar burilles per la finestra del cotxe.

Destaquen, enguany, la incorporació de l’ús de drons per detectar punts tèrmics des de l’aire. Això els permet treballar en incendis simultanis.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, el cap de la Regió d’Emergències dels Bombers a Tarragona, Albert Ventosa, ressalta l’increment d’accidents de trànsit i també dels rescats de muntanya.

Sense anar més lluny, divendres passat el Bombers van rescatar una dona de matinada, després de caure al Barranc Tancat de la Morera dels Montsant.