Els bombers fan balanç d'un estiu que es va obrir amb el gran incendi de la Ribera d'Ebre

Publicat dilluns 26 de Agost de 2019 12:05
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

Els bombers asseguren que l’estiu està sent tranquil tot i començar amb l’incendi de la Ribera d’Ebre on van cremar 6.500 hectàrees. Després d’aquest foc, a finals de juny, i fins ara, no s’han registrat més focs importants tot i que hi hagut condicions meteorològiques extremes.

El sotsinspector de la unitat tècnica del Grup d’Actuació Forestal, Jordi Castellví, ha explicat a Tarragona Ràdio que la campanya de focs no presenta grans problemes, al marge del primer gran incendi de l’estiu a Miravet.

Ha assegurat que s’han registrat menys incendis que en anys anteriors entre juliol i agost. Recorda que, fins i tot, els agents rurals van tancar els accessos al Parc Natural del Montsant en una trentena de punts i cinc àrees d’esbarjo a meitat d’agost davant l’elevat risc d’incendi que hi havia. L’entrada de vent de mestral combinat amb altes temperatures van fer preveure un gran perill que no va arribar gràcies a les tempestes.

Les precipitacions de la matinada van allunyar el risc del que havia de ser el dia amb més alerta d’incendi de l’estiu. El passat 5 d’agost, un incendi a l’entorn de la Muntanyeta de Sant Pere i sant pau va cremar unes sis hectàrees.