Els Bombers i el Port reforcen la col·laboració en matèria d’emergències

Publicat divendres 30 de Agost de 2019 14:12
  • Port
  • bombers
  • Interior
  • Josep Maria Cruset
  • Josep Suñé

Els Bombers de la Generalitat i el Port de Tarragona donen continuïtat a una etapa de col·laboració efectiva a través de la signatura d’un conveni per la prestació de serveis comuns. Fins ara ja s’havien fet diversos simulacres conjunts i el cos d’extinció d’incendis ja havia actuat en diverses emergències portuàries.

Podran assumir tasques de rescat de persones o extinció d’incendis en edificis o vaixells del Port.

La mesura és fruit del conveni que aquest divendres al migdia han signat el Conseller d’Interior, Miquel Buch i el president de l’autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, a les instal·lacions de la Policia Portuària.

Fruit de l’acord, el Port invertirà 150 mil euros anuals durant quatre anys per l’adquisició d’equipament especialitzat d’intervenció pels Bombers. També invertirà altres 50 mil euros anuals destinats a formació dels mateixos efectius del cos.

Seran impartits per òrgans competents en matèria específica del Port i les seves infraestructura, com els incendis en vaixells, bodegues o espais confinats. També en matèria d’operatives i actuacions de salvament i rescat, entre d’altres.

Pel conseller d’Interior, Miquel Buch, els objectius del conveni són clar i representen un pas més per adequar els equipaments i dotacions a les necessitats de cada moment.

Josep Maria Cruset, recorda que només es transforma en protocol el que ja es venia fent fins ara. I diu que l’acord serà important sobretot davant d’emergències de Nivell 3, que són les que presenten un grau més elevat de complexitat.

Cruset ha recordat que el Port ha invertir 6 milions d’euros en matèria de seguretat i emergències en els últims 5 anys, adquirint diverses dotacions, com la unitat de comandament avançat.

El conveni té una vigència de quatre anys i es podrà prorrogar per voluntat de les parts a un màxim de quatre anys més.

També preveu crear una comissió tècnica de seguiment per tal de garantir, avaluar i promoure millores en la seva aplicació.

A la signatura hi ha assistit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo; el director general del Port, Ramon García i el cap de la Regió d’emergències del Bombers a Tarragona, Albert Ventosa, entre d’altres.