Els caçadors alerten del perill de la proliferació de porcs vietnamites

Publicat dimarts 13 de Agost de 2019 12:51
  • caçadors
  • Marta Madorran
  • Tarragona Ràdio

Els caçadors ja alertaven del perill de la proliferació de la colònia de porcs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau. El col·lectiu destaca que l’Ajuntament hauria d’haver aturat l’augment desmesurat d’aquest animal domèstic, que acaba afectant la caça. Tot i que el porc senglar és un animal salvatge que està controlat, quan el vietnamita passa al medi natural, aquests s’hibriden. Aquest any s’han caçat a la demarcació de Tarragona 5.000 porcs senglars. Per tal de tenir controlat l’augment de la població d’aquest animal dels últims anys, la temporada de caça dels porcs senglars s’ha ampliat de 5 a 7 mesos. Aquesta comença l’1 de setembre i acaba el 31 de març.

El President de la Federació Territorial de caça de Tarragona, Joaquim Vidal, lamenta que des del consistori no s'apliquessin mesures contundents per evitar l’expansió de la colònia de porcs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau.

Vidal destaca que l’encreuament entre aquestes dues espècies fa que es tripliquin o quadrupliquin les poblacions de senglars.

Des de la Federació Territorial de Caça alerten que la proliferació desmesurada de porcs senglars pot causar danys als conreus i també provocar accidents de trànsit per encreuaments d’aquests animals a les carreteres.