Els càmpings de Tarragona afronten un agost que fregarà el ple absolut

Publicat dimarts 08 de Agost de 2017 07:17
  • Josep Suñé

Des de l’associació de càmpings de la ciutat, ja fa setmanes que treballen a molt bon ritme, en un any on les bones condicions meteorològiques els han afavorit.

La temporada forta turística presenta bones expectatives i previsions d'ocupació que podrien arribar al ple total, especialment, durant aquest mes d’agost.

Els càmpings, conscients de que el client cada cop demana alguna cosa més que l’oferta de sol i platja, ofereixen tot d’activitats alternatives i fan també de prescriptors de l’oferta que ofereix la ciutat de Tarragona.

El president de l’associació Càmpings Tarragona, Agustí Peyra, recorda que en plena campanya donen feina a una forquilla d’entre 500 i 1.000 persones. Diu que el client és fonamentalment familiar, molts dels quals són fills o néts dels que venien fa 50 anys.

Des del passat 15 de juliol estan en plena campanya alta, amb un creixement del 3% en bugalows i mobile home.

Una oferta que ha canviat molt respecte la dels anys seixanta, on el campista pràcticament demanava un boci de terra per parar la tenda canadenca. Ho explicava en un programa de Tarragona Ràdio, Jacinto Gisbert del càmping les Salines. Roger Trillas, del càmping Trillas, diu que això s’ha capgirat, i ara hi ha tota una oferta complementària més enllà del sol i platja.

El sector es nodreix del turisme estranger, que enguany ha augmentat la seva presència. El públic francès segueix sent l'estrella, també hi ha força turistes d'Holanda i d'Alemanya.

Segueix la forta recuperació del campista de proximitat. Molts d’ells, fa anys que vénen al territori, com el Patrick, que és francès o el Juanjo, de la Rioja, que en fa 39 que va al càmping Trillas.

El turisme procedent de la resta de l'Estat, en especial el que ve de zones que estan a tocar de Tarragona com el País Valencià, Aragó o el País Basc, també els trobem aquest agost en els càmpings tarragonins.