Els càmpings preveuen invertir 8 MEUR, si el futur ajuntament desencalla el POUM

Publicat dijous 06 de Juny de 2019 13:23
  • Josep Suñé

Els càmpings tarragonins reclamaran al futur Ajuntament de Tarragona que es constitueixi el 15 de juny, que desencalli els plans urbanístics que frenen inversions al sector que quantifiquen per sobre dels 8 milions d’euros anuals.

Asseguren que són millores que fa anys que s’arrosseguen i que cal engegar per poder ser més competitius situant-se al nivell dels millors càmpings europeus.

Aquestes millores també els permetrien incorporar sistemes més eficients i sostenibles des del punt de vista energètic, per seguir en la seva aposta per la millora de l’entorn i el medi ambient.

No es tracta de créixer en extensió, sinó de millorar les actuals instal·lacions. Per fer-ho, depenen d’una modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) així com de diversos plans especials que afecten de forma diferent a cadascun dels 7 establiments que hi ha al litoral de la ciutat.

Aquest 2019 l’Agrupació de Càmpings de Tarragona Ciutat fa 10 que es va constituir com associació per buscar, precisament, ponts més eficaços de relació amb les administracions més properes, davant la complexitat dels tràmits per desenvolupar-se.

El president i vicepresident de l’agrupació, Agustí Peyra i Marc Francesch, respectivament, confien que el nou Ajuntament desencalli definitivament aquests aspectes urbanístics.

Després d’una arrencada de temporada irregular, amb caps de setmana amb força inestabilitat meteorològica, confien en tenir una molt bona campanya, a partir de la segona Pasqua.

Volen tornar a esdevenir un gran aparador per desenes de milers de visitants, en les 10.000 places que ofereixen en conjunt a la ciutat, i més de 60 anys d’experiència.