Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau descarreguen el 3de8 per primer cop al barri

Publicat diumenge 18 de Juny de 2017 20:15
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Gerard Recasens

Una tarda històrica més per als Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La colla que dirigeix David Lobo celebrava aquest dissabte la festa major del seu barri i ho va fer aprofitant l'embranzida presa diumenge passat a Sabadell: els de David Lobo van voler repetir la gesta de descarregar el 3 de 8 tan aviat i ho van aconseguir. És la primera vegada que completen un castell de vuit pisos a Sant Pere i Sant Pau: fins ara, només hi havien coronat un 4 de 8, l'any 1995. La diada, van obrir-la amb un nou 2 de 7, fent gala del dolcíssim moment que viu aquesta estructura dels de la camisa verda.
 
Després de completar el 3 de 8 en segona ronda —arribaran a Sant Joan amb dos de descarregats—, els de David Lobo van completar la seva actuació amb el 5 de 7 i van tornar a completar un pilar de sis que, perquè no dissabte vinent, ja podrien intentar sobre un folre.
 
A les festes de Sant Pere i Sant Pau també hi van actuar els Castellers d'Altafulla, que van tenir en el 3 de 7 el seu millor castell, i que el van acompanyar d'un 2 de 6 i d'un 4 de 6 amb l'agulla de tronc completament femení. A plaça també hi havia els Xiquets de Vila-seca, que van descarregar el 3 de 6 i el 4 de 6 amb l'agulla, després de sengles intents desmuntats.