Concentració davant la Comissaria dels Mossos . Autor: Joan Mercadé

Concentració davant la Comissaria dels Mossos . Autor: Joan Mercadé

Els catorze detinguts d'aquest dimarts han estat posats en llibertat amb càrrecs

Publicat dimecres 16 de Octubre de 2019 12:51
  • ACN
  • Joan Mercadé

Els catorze detinguts aquest dimarts a la ciutat de Tarragona han quedat en llibertat amb càrrecs durant el matí de dimecres amb obligació de comparèixer davant del jutge quan siguin requerits, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

La policia catalana els acusa de delictes de desordres públics pels danys a la subdelegació del govern espanyol, a l'edifici d'Hisenda i al mobiliari urbà de la ciutat i d'atemptats als agents de l'autoritat. Tots els detinguts estaven a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Campclar. Al sortir han estat rebuts per un centenar d'estudiants que han sortit des de Tarragona en una marxa que ha anat per la nacional 340 fins a la Comissaria. El punt d'inici ha estat els jutjats de la ciutat i la marxa l'ha encapçalat una pancarta en la qual es podia llegir "Llibertat detingudes. 15 d'octubre del 2019".

Els acusats han mostrat diverses ferides que tenien de dimarts a l'Agència Catalana de Notícies. La mateixa agència ha recollit declaracions de Josep Singla, un dels advocats de Juristes per la República. Singla ha afirmat que moltes d'aquestes lesions poden acabar en denúncia cap a la policia espanyola, que segons l'advocat, són els qui han fet el gruix de detencions.

Els detinguts tenien entre 18 i 25 anys i un d'ell era menor d'edat, segons el mateix Singla.