Autor: David Oliete

Autor: David Oliete

Els Centres d'Atenció Primària de Tarragona comencen a fer proves PCR als pacients amb símptomes de Covid-19

Publicat dilluns 11 de Maig de 2020 11:57
  • Laura Casas
  • Josep Suñé

Els Centres d'Atenció Primària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre comencen a fer proves PCR als pacients amb símptomes de covid-19. S’ha començat aquest dilluns a les tres regions sanitàries que han passat a la fase 1 de la desescalada. Unes proves que es fan a aquells pacients amb simptomatologia compatible i segons criteris clínics, però no arbitràriament a tota la població. Els centres ja tenen els protocols a aplicar, com el CAP de Sant Pere i Sant Pau, que ha acollit la presentació pública de la mesura.

L’objectiu de realitzar els tests PCR a l'atenció primària s’emmarca dins de l'estratègia d'identificar casos nous i els seus contactes, aïllar-los i fer-ne el seguiment. Olga Ochoa, directora del centre tarragoní, fa però una crida a evitar els desplaçaments als CAP i recorda que cal cita prèvia. Això després d’haver detectat un repunt de pacients aquest dilluns. Explica que se seguirà prioritzant l’atenció telemàtica per evitar contagis.

Ochoa també demana mantenir les mesures d’aïllament social i d’higiene per frenar contagis. Recorda la tensió viscuda aquestes setmanes tot i haver estat més tranquils que no pas els hospitals.