Els creuers atracaran al Moll de Balears del Port de Tarragona a mitjan 2021

Publicat dijous 10 de Gener de 2019 11:38
  • Laura Casas
  • Port
  • creuers

Els creuers atracaran al Moll de Balears a mitjan 2021. El Port de Tarragona ultima la redacció del projecte i abans de l’estiu espera poder-lo enviar a Madrid per a la seva aprovació tècnica. La previsió és que les obres d’ampliació comencin entre finals de 2019 i principis de 2020. L’import de l’actuació rondarà els 20 milions d’euros.

Ho ha detallat Josep Maria Cruset. Ampliar el Moll de Balears amb una plataforma multifuncional és una de les prioritats del nou president del Port, i així ho ha fet saber a la presidenta de Ports de l’Estat, de visita a Tarragona.

Cruset també li ha traslladat l’aposta per donar impuls a la ZAL, la Zona d’Activitats Logístiques, a punt de publicar-se la seva aprovació inicial, i del projecte de port sec a Guadalajara. Pel que fa als creuers, el president de l’Autoritat Portuària concreta que l’ampliació consistirà en convertir el de Balears en un moll multifuncional. Provisionalment acollirà els vaixells de passatgers mentre no s’enllesteix el projecte del contradic dels Prats, a La Pineda. Aquesta ampliació ja no limitarà el nombre de creueristes que poden fer escala a Tarragona.

Per la seva banda, la presidenta de Ports de l’Estat, María Ornella Chacón, ha posat de manifest la necessitat de donar sortida a tots els projectes de millora però ha posat l’èmfasi en les infraestructures ferroviàries per a mercaderies.

Chacón ha protagonitzat aquest dijous la jornada Bon Dia Tarragona que organitza la Cambra de Comerç.