Els diputats tarragonins al Parlament fan les seves lectures de les paraules de Puigdemont

Publicat dimecres 11 de Octubre de 2017 11:17
  • Laura Casas

Els diputats tarragonins al Parlament fan les seves lectures de les paraules de Carles Puigdemont. Tarragona Ràdio ha recollit el parer dels representants territorials a la cambra catalana l’endemà de la compareixença del president de la Generalitat.

El diputat de Junts pel Sí Germà Bel ha manifestat que el que va passar aquest dimarts va ser un reconeixement públic i institucional dels resultats del referèndum sent sensible a les idees de la comunitat internacional. Diu que la pilota, ara, es troba al terrat del govern espanyol.

El diputat de la CUP, Sergi Saladié, admet les diferències amb els socis de Junts pel Sí però sosté que no defensen posicions allunyades, tot i el canvi de relat a darrera hora. Saladié diu que cal fixar un termini per a la mediació i el diàleg, malgrat que no ho comparteixen perquè l’Estat sempre s’ha negat a negociar.

El diputat del PSC per Tarragona, Carles Castillo, parla de perplexitat i d’un acte esperpèntic. Amb tot, és optimista perquè Puigdemont va estendre la mà a un diàleg que ells sempre han reclamat. Diu que ha arribat l’hora de la política amb majúscules.

El diputat de Ciutadans, Matías Alonso, acusa el president de dur a terme un cop d’estat a la democràcia. Manifesta que estem davant d’un xantatge a l’Estat i que això ha d’acabar amb una cita amb les urnes.

La diputada de Catalunya Sí que es Pot, Hortènsia Grau, valora positivament el gest de Puigdemont tenint en compte que, diu, es caminava cap a un xoc de trens. Agraeix el pas enrere per obrir una porta que demanava gran part de la societat catalana.

El diputat i portaveu del grup parlamentari del PP, Alejandro Fernández, no ha pogut atendre la trucada de Tarragona Ràdio perquè s’estava desplaçant a Madrid.