Els diputats tarragonins, entre l’esperança i la incertesa després de la investidura fallida de Pedro Sánchez

Publicat divendres 26 de Juliol de 2019 11:19
  • Laura Casas

Els diputats tarragonins al Congrés es mouen entre l’esperança i la incertesa després de la investidura fallida de Pedro Sánchez. L’endemà de la votació a l’hemicicle hem recollit les seves veus per analitzar quin panorama es presenta de cara a poder investir president i a la formació d’un nou govern a Madrid.

El diputat d’ERC per Tarragona Jordi Salvador ha explicat a Tarragona Ràdio que si finalment la situació desemboca en eleccions, als republicans no els fa cap por. Diu que el d’aquest dijous va ser el fracàs d’una investidura i, a la vegada, d’un estat.

Per part del PSC, el diputat tarragoní Joan Ruiz ha manifestat que l’objectiu és obrir negociacions com abans millor. Admet que el sentiment és de frustració per no haver pogut tancar ja un govern d’esquerres i progressista. Amb tot, es mostra optimista.

El diputat de Ciutadans per Tarragona, Sergio del Campo, diu que s’ha viscut una situació que titlla «d’esperpèntica». Lamenta que PSOE i Podem hagin entrat en una batalla per les cadires i no per mesures de cara a governar.

El candidat d’En Comú Podem Tarragona, Ismael Cortés, afirma que s’obre una nova oportunitat i escenari per arribar a un acord. Pensa que les dues parts han de cedir.

La negociació entre el PSOE i Podem ha fracassat i els de Pablo Iglesias no han donat suport a Pedro Sánchez. Unides Podem, que inclou els diputats d'En Comú Podem, han optat per abstenir-se i no donar suport a la investidura.

El Congrés dels Diputats té des de dimarts dos mesos per investir un president del govern espanyol abans que es dissolguin automàticament les cambres i es convoquin noves eleccions espanyoles.

Ara comença un compte enrere que culminarà el 23 de setembre, dia en què es convocaran uns comicis si abans no hi ha hagut una investidura reeixida.