Escolta Ricard García-Valls

Els dos màxims experts mundials en osmosi assisteixen a un workshop a Tarragona

Publicat divendres 12 de Desembre de 2014 07:24
  • Laura Casas
  • Centre Tecnològic Química

Tarragona debat aquest divendres sobre les novetats al voltant de l’osmosi directa portant dos dels experts de referència mundial. Serà en el marc del Tarragona International Forward Osmosis Workshop. Té lloc a partir de les 9,30 h. a la sala de conferències del Centre Tecnològic de la Química, al campus Sescelades.

Igual que l'osmosi inversa, la directa utilitza una membrana semipermeable per separar l'aigua de soluts dissolts. La membrana actua com una barrera que permet a petites molècules com l'aigua passin a través seu, mentre que es bloqueja les molècules més grans com les sals, els sucres, midons, proteïnes, virus, bacteris i paràsits.

Un dels experts que intervindrà serà el professor i investigador de la URV, Ricard Garcia-Valls, que és el responsable d’aquest grup de recerca al Centre Tecnològic de la Química. Ha explicat a Tarragona Ràdio que l’osmosi directa té aplicacions en múltiples camps com el farmacèutic, el de l’energia o l’automoció.

En primer lloc intervindrà Fernando Torres, director general del Centre Tecnològic de la Química. Durant la jornada s’escoltarà el Dr.Gluck, que es referirà a l'aproximació industrial a l'osmosi directa, i el Dr. McCutcheon sobre l'enfocament acadèmic i en la investigació.